Akabe Forum Radyo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


İslami makaleler
 
AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yapRadyo DinleMp3 Dinle Kur'an Dinledini bilgi yarismasi

 

 Saray Usulü Lokma (İzmir Lokma) (10 Kişilik)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

Saray Usulü Lokma (İzmir Lokma) (10 Kişilik) Empty
MesajKonu: Saray Usulü Lokma (İzmir Lokma) (10 Kişilik)   Saray Usulü Lokma (İzmir Lokma) (10 Kişilik) EmptySalı 1 Eyl. 2009 - 13:14


Malzemeler
250 gr Un (2 su bardağı)
1 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Taze (yaş) Maya
1 Kahve Kaşığı Pudra Şekeri
1 Kahve Kaşığı Tuz
1 Yumurta
Şurubu:
1 kg Toz Şeker (4 su bardağı)
2 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Kızartma Yağı: 1 litre (5 su bardağı) Rafine Yağ


Yemeğin Tarifi
Küçük bir kapta maya ve pudra şekerini karıştırıp, 1 kahve fincanı kadar su ile eziniz. 2 kahve fincanı un ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, kasenin üstüne bir kapak kapatıp, 20 dakika bekletiniz.

Kalan unu eleyiniz. Ortasını havuz gibi yapıp, içine kasedeki mayalı karışımı, kalan suyu, tuzu ve yumurtayı katınız. Elinizle yedirerek karıştırıp bir hamur yapınız. Hamuru 5 dakika sürekli yoğurunuz. Hamur elinize ve tezgaha yapışmayacak kadar olgunlaştıktan sonra, büyükçe bir tencereye koyup 5 dakika daha, çekerek yoğurmaya devam ediniz. Tencerenin kapağını kapatıp hamuru 30 dakika bir kenarda bekletiniz.

Şurub için: Orta boy bir kaba şekeri, suyu ve limon suyunu koyunuz. Orta ateşte sürekli karıştırarak şekeri eritiniz. 15 dakika kadar kaynattıktan sonra, bir kenarda bekletiniz.

Rafine yağı bir tencereye koyup harlı ateşte kızdırınız.

Hamurdan sol avucunuza sığacak kadar alınız. Başparmağınızı hafifçe aralık bırakarak sol yumruğunuzu sıkınız. (Avucunuzdaki hamur başparmağınızla işaret parmağınızın arasından çıkacaktır.) Hafifçe yağlanmış bir çay kaşığı ile çıkan hamuru küçük küçük kopararak, kızgın yağda kızartınız. Kızaran lokmaları delikli kepçe ile yağdan çıkarıp şurubun bulunduğu kaba atınız. Bütün lokmalar kızarıp şurubu iyice çektikten sonra servis tabağına koyup servis ediniz.
Saray Usulü Lokma (İzmir Lokma) (10 Kişilik) Ymk_1110
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
 
Saray Usulü Lokma (İzmir Lokma) (10 Kişilik)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Aş Çorbası (4 Kişilik)
» Ayvalı Turta (6 Kişilik)
» İzmir Mutfağı
» Salatalar-Avrat Salatası (4 Kişilik)
» Salatalar-Aşçı Salatası (4 Kişilik)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Akabe Forum Radyo :: (¯`·.(¯`·.____Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan ____.·´¯).·´¯) :: Akabe İftar Menüsü-
Buraya geçin: