Akabe Forum Radyo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


İslami makaleler
 
AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yapRadyo DinleMp3 Dinle Kur'an Dinledini bilgi yarismasi

 

 İFTARA NE PİŞİRSEM DİYENLERE:))

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
YILDIZIM
Admin
YILDIZIM


Mesaj Sayısı : 1718
Points : 4204
Kayıt tarihi : 03/09/09

İFTARA NE PİŞİRSEM DİYENLERE:)) Empty
MesajKonu: İFTARA NE PİŞİRSEM DİYENLERE:))   İFTARA NE PİŞİRSEM DİYENLERE:)) EmptyPerş. 3 Eyl. 2009 - 19:23

Taze Fasulyeli Ülemeç (umaç) Çorbası
MALZEMELER :
15 Tane kadar taze fasulye
3 Yemek kaşığı un
3 Tane domates rendesi
2 Yemek kaşığı tereyağı
Tuz, Kırmızı pul biber,
YAPILIŞI :
Taze fasulyeleri küçük kesip pişene kadar haşlayın. Suyu azaldı ise ilave edip tuzunu da katın. Diğer tarafta ülemeci yapın. Unu geniş bir kaba döküp ellerinizi su ile ıslatıp unu ovuşturup küçük hamurlar yapın. Kaynayan fasulyelerin üzerine ilave edip pişirmeye devam edin. Tereyağı ile domatesleri soteleyip çorbanın üstüne gezdirip bir iki taşım daha kaynatın. Sıcak servis yapın isterseniz üzerine kırmızı pul biber dökerek servis yapın.
İncir Dolması
MALZEMELER :
15 Tane kuru incir
1 Su bardağı dövülmüş ceviz(iri daha güzel oluyor)
Yarım su bardağı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tarçın
Su
15 Tatlı kaşığı süt
YAPILIŞI :
İncirlerin saplarını kesip orasını parmağımızla oyup tencereye dizelim. (İncirler sert ise 15 dk. sıcak suda bekletin.) Ceviz, şeker, tarçını karıştırıp incirlerin ortasına doldurun. İncirlerin yarısına kadar sıcak su koyup su bitene kadar kısık pişirin. Her bir incirin üstüne 1 tatlı kaşığı süt gezdirip bir süre daha pişirin. Ilıdıktan sonra servis edin.
Galete unlu Börek
MALZEMELER :
5 Adet yufka
1 Kase doğranmış sosis
1 Şişe maden suyu
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Kutu garnitür
Galete unu
Kekik ve istediğiniz baharat
YAPILIŞI :
Öncelikle maden suyu ve sıvı yağı karıştırın. Daha sonra yufkanın birini açın arasına bu sıvıdan kaşıkla gezdirin ve ikiye katlayıp yarım ay şeklini verin. Sigara böreği yapar gibi dört eşit parçaya kesin. Sosisi, garnitürü, kekik ve kullanmak istediğiniz baharat varsa koyarak harmanlayın. Malzemeden doluca bir kaşık geniş kısmına koyun. Sigara böreği sarar gibi ama sıkmadan bolcana sarın. 2 Saat kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra börekler önce suya daha sonra galete ununa buluyarak yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 Derece fırında pişirin.
Karmaca
MALZEMELER :
5 Tane yumurta
Yarım kilo yoğurt
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı su
1 Kilo pırasa
1 paket kabartma tozu
Elenmiş mısır unu
1 Su bardağı kaşar rendesi
1 Tane yufka
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
YAPILIŞI :
Yumurtalar, Yoğurt, sıvıyağ, su, el çırpıcısı ile çırpılır. Küçük doğranmış pırasalar elenmiş mısır unu da ilave edilerek çırpılır. (kek kıvamı gibi akışkan olacak) En son tuz, baharatlar ve kabartma tozu ilave edilerek karıştırılır. Yağlanmış tepsiye yufkayı serin kenarlardan dışarıya çıksın. Malzemeyi içine dökün fazla yufkaları bıçakla kesip alın. (Yufkanın amacı malzemenin tepsiye yapışmasını önlemek.) Önceden ısıtılmış kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (Derece veremiyorum annem davul fırın kullanıyor.) İyice piştikten sonra üzerine kaşar rendelerini gezdirip kaşarlar eriyene kadar fırında tutun. İlk sıcaklığı geçtikten sonra çok soğumadan servis yapın. AFİYET ŞEKER OLSUN ALLAH C.C KABUL ETSİN İNSL ORUCUNUZU.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

İFTARA NE PİŞİRSEM DİYENLERE:)) Empty
MesajKonu: Geri: İFTARA NE PİŞİRSEM DİYENLERE:))   İFTARA NE PİŞİRSEM DİYENLERE:)) EmptyPerş. 3 Eyl. 2009 - 19:34

biraz ugraş gerek çok uzun iş uğrasamam Smile))
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
 
İFTARA NE PİŞİRSEM DİYENLERE:))
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Akabe Forum Radyo :: (¯`·.(¯`·.____Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan ____.·´¯).·´¯) :: Akabe İftar Menüsü-
Buraya geçin: