Çorba iftar sofralarımızın baştacı... Peki çorbayı pişirirken nelere dikkat etmeliyiz ki nimetlerinden daha fazla yararlanalım..
Çorbalar sofralarımızın baştacı... Hele ki Ramazan sofralarının vazgeçilmezi. Ancak Diyetisyen Selahattin Dönmez, çorbaların doğru şekilde pişirilmediğini söylüyor...
NTV'de bir programa katılan Selahattin Dönmez, çorbanın nimetlerinden daha fazla yararlanabilmek için dikkat edilecek noktaları sıralaladı...
KURU BAKLİYAT VE SEBZE OLMALI
Diyetisyen Selahattin Dönmez, çorbanın çok önemli bir besin olduğunu vurgulayarak "Çorba sadece hızlı bir şekilde tüketip doymak için içiliyor. Aslında düzenli olarak içilmeli, özellikle kuru bakliyat ve sebzelerin yer aldığı çorba içmenin insan sağlığı açısından çok büyük faydaları var" dedi.
KRONER KALP RİSKİNİ ÖNLÜYOR
Kroner kalp hastalığına yakalanma riskinin düzenli çorba içenlerde önemli bir oranda düştüğünü ifade eden Dönmez, "Taneli olmuş olması, lif oranının yüksek olması sindirim sistemini rahatlatır" dedi.
KÜÇÜK PARÇAY YIRMAYIN SAATLERCE KAYNATMAYIN
Selahattin Dönmez, Türkiye'de çorbaların geleneksel metodla yapıldığı için besin değerini büyük oranda kaybettiğine de değindi ve küçük parçlara ayrılıp saatlerce kaynatılan çorbanın kalitesinin azaldığını belirtti.
TANELİ İÇİLEN ÇORBA DAHA FAYDALI
"Diri olmalı, yediğinizi algılamalısınız" diyen Selahattin Dönmez, taneli içilen çorbanın diğer sıvı kategorisindeki çorbadan daha uzun süre tokluk sağladığını da vurguladı.
Yeni nesil hazır çorbaların, evde yapılan çorbalardan bir farkı olmadığını da ifade eden Selahattin Dönmez, geleneksel kurutma yöntemiyle, koruyucu katkı maddesi kullanılmadan hazırlandığını belirtti.
LİF İÇERİĞİ YÜKSEK UNLA YAPILMALI
Hazır çorbaların içinde kuru baklagiller, mantar, ve domates bulunduğunu, kıvamlaştırıcı olarak çok daha sağlıklı, lif içeriği yüksek olan un ile yapıldığını anlatan Selahattin Dönmez, dünyanın en iyi bir kaç aşçısıyla yeni formüller geliştirildiğini ve tatlarının da evde yapılan çorbalara denk olabilecek niteliğe getirildiğini sözlerine ekledi.