Akabe Forum Radyo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

İslami makaleler

AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yapRadyo DinleMp3 Dinle Kur'an Dinledini bilgi yarismasi

İFTAR SOFRASINDA DUA

YazarMesaj
YILDIZIM
Admin
YILDIZIM

İFTAR SOFRASINDA DUA Empty
MesajKonu: İFTAR SOFRASINDA DUA   İFTAR SOFRASINDA DUA EmptyÇarş. 16 Eyl. 2009 - 20:54

Allahümme, yâ vâsial’mağfireti! İğfirli, veli’vâlideyye ve lil’mü’minine yevme yekûmül hisab birahmetike yâ erhamer’râhimin.”

Manası:

“Ey bağışlaması bol olan Allâh’ım. Beni, anamı-babamı ve bütün iman edenleri kıyamet günü, hesap gününde mağfiret buyur.(günahlarımızı bağışla).”

İftar sofrasında oturmuş, iftar saatini beklerken, devamlı bu duayı okuruz. En az üç kere, ençoğu ise yüz kere tesbihleyip çekebiliriz.

Bu duanın ma’nasından da anlaşıldığı gibi bu duayı okumak çok faydalıdır. Bu dua istiğfardır.

Kişi şu gelen duâyı da çok okumalıdır. Ma’nasını da aklına almalıdır. Yüce Rabbimizin her şeyi kuşatan o geniş rahmet ve merhametinin sebep ve vesile kılarak istemesini bilmek, kişiyi yüce mertebelere ermeyi nasip eder.

“Allahümme inni es’elüke birahmetikelleti vesiat külle şey’in entağfira li”

Manası: Allah’ım! Her şeyi kuşatan her şeyi içine alan o geniş rahmetinle beni bağışlamanı diliyor ve benim günahlarımı, hata ve kusurlarımı affetmeni istiyorum.

Bir de iftar edince orucumuzu açınca Allah’a şükür duasi ederiz. O dua şudur.

İFTAR SOFRASINDA DUA
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İFTAR ANINDA DUA
» IFTAR EDILINCE DUA
» RASULULLAH(s.a.v)'ın İFTAR DUALARI
» Asr-ı Saadette İftar
» EFENDİMİZ'İN (S.A.V) İftar duası