Malzemeler6 parça kemiksiz tavuk göğüs
3 ad. sivri biber
2 ad. çarliston biber
1 ad. kırmızı salçalık biber
2 ad. domates
5-6 ad. kültür mantarı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber, pulbiber kekik
3 yemek kaşığı soya sosu
4 yemek kaşığı rendelenmiş domates
3 ad. orta boy patates
Kızartma için sıvı yağ
Üzeri İçin :
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
HazırlanışıTavuk göğüsleri serçe parmağı kalınlığında ve uzunluğunda (jülyen) doğrayın.
Derince bir teflon tavaya (wok tava var ise çok iyi oluyor, veya teflon pilav tenceresi de kullanılabilir) 4 kaşık sıvıyağ koyup ısıtın. Tavukları ve soya sosunu ekleyip karıştırarak kavurun.
Mantarları ve biberleri dilediğiniz büyüklükte dilimleyin. Tavuklara ekleyip kavurmaya devam edin.
Tuz, kekik, karabiber, pul biber ve kabuğunu soyup küp küp doğradığınız 2 ad. domatesi ekleyin.
(Tavuklu karışıma saldığı su bittikçe az az su ekleyerek yapışmadan yanmadan pişmesini sağlayın.)
Patatesleri soyup küp küp doğrayın.
Ayrı bir tencerede kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
Domates rendesi ve tereyağını 2 bardak kaynar suda yağ eriyip homojen bir karışım oluncaya kadar karıştırın.
Tavuklu karışım pişince tek kişilik güveç kaplarına paylaştırıp üzerlerine kızartılmış küp patatesleri paylaştırdıktan sonra 4-5 yemek kaşığı kadar hazırladığınız domatesli tereyağlı sostan gezdirin.
En üste rendelenmiş kaşar serperek 200° fırında kaşarlar eriyinceye dek (yaklaşık 10 dk. yeterli) pişirin.
Afiyet Olsun…