Akabe Forum Radyo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

İslami makaleler

AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yapRadyo DinleMp3 Dinle Kur'an Dinledini bilgi yarismasi

YOLCULUKTA ORUC TUTULUR MU?

YazarMesaj
YILDIZIM
Admin
YILDIZIM

YOLCULUKTA ORUC TUTULUR MU? Empty
MesajKonu: YOLCULUKTA ORUC TUTULUR MU?   YOLCULUKTA ORUC TUTULUR MU? EmptyCuma 18 Eyl. 2009 - 20:04

Ibnu Omer radiyallahu anhuma anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Yolculuk (sefer) sirasinda oruc tutmak birr (denen makbul ve mahbub amelden) degildir."

Abdurrahman Ibnu Avf radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Seferde Ramazan orucu tutan hazerde oruc tutmayan gibidir."

Hz. Cabir (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) bir seferdeydi. Etrafina insanlarin toplandigi bir adam gordu, ona golge yapiyorlardi.
"Nesi var?" diye sordu.
"Oruclu biri!'' dediler. Resulullah (aleyhissalatu vesselam):
"Seferde oruc birr (Allah'i memnun edecek dindarlik) degildir!" buyurdular.''
Buhari, Savm 36, Muslim, Siyam 92, (1115); Ebu Davud, Savm 43, (2407); Nesai, Savm 48 (4, 176).

Muhammed Ibnu Ka'b anlatiyor: "Ramazanda Enes Ibnu Malik (radiyallahu anh)in yanina geldim. Sefer hazirligi yapiyordu. Devesi hazirlandi, yolculuk elbisesini giydi. Yemek getirtip yedi. Ben kendisine:
"(Yola cikarken orucu bozmak) sunnet midir?" diye sordum.
"Evet!" dedi ve binegine atlayip yola cikti."
Tirmizi, Savm 76, (799, 800)

YOLCULUKTA ORUC TUTULUR MU?
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Oruç, niçin Ramazan ayında tutulur?
» Tut bizi ey oruç!
» oruc
» Oruç ve keffaret
» Oruç-duâ ilişkisi