Akabe Forum Radyo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


İslami makaleler
 
AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yapRadyo DinleMp3 Dinle Kur'an Dinledini bilgi yarismasi

 

 su boregi

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
guldemeti
Admin
guldemeti


Mesaj Sayısı : 257
Points : 499
Kayıt tarihi : 22/08/09
Yaş : 43
Nerden : Almanya

su boregi Empty
MesajKonu: su boregi   su boregi EmptyCuma 18 Eyl. 2009 - 22:41


su boregi Su-böreği
Malzemeler
5 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağından eksik ılık su
yeteri kadar un
iç harcı:
250gr kıyma
2adet soğan
1tutam maydanoz
1çay kaşığı karabiber
2yemek kaşığı sıvı yağ
yufkaların haşlanması için:
bir tencere kaynar su
1 tencere soğuk su
2 tatlı kaşığı tuz
süslemek için az susam ve çörek otu.
Hazırlanışı
Yumurta, tuz, un ve suyumuzu yoğurup hamur elde ediyoruz. 2si diğerlerinden büyük olmak şartıyla 8 adet beze elde ediyoruz.
İç harcı için kıyma ve yağımızı etler suyunu çekene kadar ocakta pişiriyoruz. Pişice küp küp doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz. Onları kavurup ocagın altını kapatıyoruz maydanoz az tuz karabiberimizi ekleyip karıştırıyoruz.
Büyük boy tepsimize yarım çaybardagı kadar sıvıyag gezdirip çörek otu ve susam serpiyoruz.
Bezelerimizi un yardımıyla 2 tanesini tepsiden büyük digerlerini tepsimizin büyüklügünde açıyoruz. Açtıklarımızı teker teker temiz bezlerin üstüne koyuyoruz kuruması için büyük olanlardan birini tepsimize buruşuk şekilde seriyoruz diğerini kağıtla birlikte katlayarak sarıyoruz. Bunu kurumaması için yapıyoruz.
Tenceye su koyup kaynatıyoruz. İçine tuz atıyoruz. Yufkalarımızı üst üstte koyup 4e kesiyoruz. Bir yarısını alıp sıcak suya atıyoruz. Süzgeçle çıkarıp soğuk suya daldırıp salata tahtası yada herhangi düz bişeyin üstünde soğuk sudan aldığımız hamuru elimizle düzleyerek fazla suyunu itiyoruz tepsimize taban yaptıgımız yufkamızın üstüne seriyoruz. Diğerleri de bu şekilde haşlayıp seriyoruz böylece yarı katımız dolmuş oluyor. Hazırladığımız kıymalı harcı her yerine eşit şekilde yayıyoruz. Sonra diğer yarı yufkalarımızı haşlayıp aynı şekilde tepsimize döşüyoruz kağıda sardığınız büyük yufkamızı tepsimize hafif kıvrımlar yaparak seriyoruz. Sonra bıçakla birkaç delik açarak ocağımızın tüm ateşlerini kısık olarak açarak döndüre döndüre ve altını bıçakla kontrol ederek pişiriyoruz. Pişince üstüne kağıt seriyoruz. Sonra tepsimizin büyüklügünde bir tepsi kapatarak alt üst yapıyoruz tekrar pişirdiğimiz tepsimizi yağlayarak diğer tepsimize aktardıgımız böregimizi pişirecegimiz tepsiye yavaşca tepsiyle iterek aktarıyoruz ateşimizi tekrar yakarak böreğimizin altını pişiriyoruz. Dilimleyerek servis yapıyoruz. AFİYET OLSUN.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
hamza

hamza


Mesaj Sayısı : 69
Points : 122
Kayıt tarihi : 27/08/09
Nerden : istanbul

su boregi Empty
MesajKonu: Geri: su boregi   su boregi EmptyC.tesi 19 Eyl. 2009 - 15:33

tarifini vercene yapta yiyelim tşkler... su boregi Icon_smile
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
su boregi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Gül Böreği
» farklı su böreği:)
» ISPANAKLI GÜL HANIM BÖREĞİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Akabe Forum Radyo :: (¯`·.(¯`·.____GENEL KONULAR ____.·´¯).·´¯) :: Yemek Bölümü-
Buraya geçin: