Ask-i Hüda
Mesaj Sayısı : 510 Points : 1334 Kayıt tarihi : 18/09/09 Nerden : İstanbul
| Konu: Allah’a Yaklaşma Vesileleri Perş. 24 Eyl. 2009 - 17:01 | |
| Allah’a Yaklaşma Vesileleri Cenâb-ı Hak bir âyet-i kerîmede şöyle buyurur: “Ey îman edenler! Allah’tan ittikâ edin. O’na yaklaşmak için sebepler araştırın ve O’nun yolunda cihâd edin ki felâha eresiniz.” (Mâide, 35)* * * Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyururlar: “İnsanın her ameline kat kat sevap verilir. Bir iyilik, on mislinden yedi yüz misline kadar katlanır. Allah Teâlâ, «Ancak oruç başka! O benim içindir, mükâfatını da ben veririm. Oruçlu, şehvetini ve yemesini benim için bırakır» buyurmuştur.” (Müslim, Sıyâm, 164)* * * Katâde şöyle der:Büyük zâtlardan Âmir bin Abdikays, ölümü yaklaşınca ağlamaya başladı. Kendisine:“–Niçin ağlıyorsun?” diye sordular.O da şöyle cevap verdi:“–Ne ölüm korkusuyla ne de dünyaya duyduğum hırs sebebiyle ağlıyorum. Lâkin sıcak günlerde oruç tutmaktan ve geceleri ibadet için kalkmaktan (teheccüdden) mahrûm kalacağım diye ağlıyorum.” (Zehebî, Siyer, IV, 19) | |
|
YILDIZIM Admin
| Konu: Geri: Allah’a Yaklaşma Vesileleri Perş. 24 Eyl. 2009 - 17:12 | |
| abisi | |
|
guldemeti Admin
Mesaj Sayısı : 257 Points : 499 Kayıt tarihi : 22/08/09 Yaş : 43 Nerden : Almanya
| Konu: Geri: Allah’a Yaklaşma Vesileleri Perş. 24 Eyl. 2009 - 17:48 | |
| Ayet-i Kerime’de buyrulur: "Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve sadıklarla beraber olun." [Ayet]Tevbe suresi, Nu:119 "Ey iman edenler! Allah'tan korkun. O'na yaklaşmaya vesile/ yol arayın ve yolunda cihad edin ki kurtuluşa eresiniz." [Ayet]Maide suresi, Nu:35 Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyuruyor: “Ulema ile oturmak ibadettir.” Ramuz el-Hadis, Nu:271/14 ask-i huda | |
|