Malzemeler Hamuru için:
1yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu
alabildiği kadar un
açmak içinbir miktar nişasta
keki için:2 yumurta
1 su bardağı şeker
1su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:3.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
3 damla limon suyu
Tepsiyi yağlaman ve üzerine dökmek için: yarım paket margarin.
Hazırlanışıİlk olarak şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım.
Hamuru yoğurup 20 adet beze elde edelim. 10 adetini çay tabağı ebetında nişasta yardımıyla merdaneyle açalım üst üste koyup fırına girecek şekilde yuvarlak tepsimizin büyüklüğünde açalım. Tepsimizin yağlayıp serelim .Tekrar kalan 10 ADET bezemizi aynı şekilde tepsi büyüklüğünde açalım.Kekimizi yumurta şeker ile çırpıp un kabartma tozu ceviz ve tarçınıda ekleyip karıştıralım .Tepsimize ilk 10adet açtıgımız yufkamızın üstüne kek hamurumuzu dökelim ve onun üstüne kalan 10 adet yufkamızı serip baklava şeklinde kesip üstüne eritttigimiz kalan margarini döküp pişirelim.Pişip fırından çıkarıp ilk buharı çıkar çıkmaz soğuk şerbetimizi baklavamızın üstüne dökelim