Yumurtanın anne sütünden sonra en besleyici besin olduğu belirtildi.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tülin Aksoy, yumurtanın anne sütünden sonra en besleyici besin olduğunu söyledi.
Dünya Yumurta Günü dolayısıyla AÜ Ziraat Fakültesi'nde de bir etkinlik düzenlendi.
Etkinlikte konuşan Doç. Dr. Tülin Aksoy, yumurtanın besleyici gücüne dikkati çekerek, ''Yumurta anne sütünden sonra en besleyici besindir. Zengin ülkelerde yumurta tüketimi fazladır. Bir yumurtanın besin değeri 60 gram etinkine eşittir'' diye konuştu.
Toplumda kolesterol korkusu yaratıldığı için yumurta tüketilmesi fazla olmadığını vurgulayan Aksoy, ''Halbuki yumurta yenmezse de aynı kolesterolü vücut üretmektedir. Bilim adamları yumurta tüketmeyin dedikleri için halktan özür diliyorlar'' dedi.
Aksoy, AB ve Rusya gibi ülkelerde kişi başına yılda 250-280 yumurta, Çin ve Japonya'da 320-330 yumurta tüketilirken, Türkiye'de kişi başına yumurta tüketiminin 130 olduğuna da işaret ederek, yumurtanın tüketiminin artırılması gerektiğini söyledi.
Konuşmaların ardından öğrenci ve davetlilere pişmiş ve çiğ yumurta dağıtıldı.