Akabe Forum Radyo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


İslami makaleler
 
AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yapRadyo DinleMp3 Dinle Kur'an Dinledini bilgi yarismasi

 

 -Pilavlarrr :)))

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

-Pilavlarrr  :))) Empty
MesajKonu: -Pilavlarrr :)))   -Pilavlarrr  :))) EmptyPerş. 27 Ağus. 2009 - 21:50

Etli Bulgur Pilavı

Malzemeler
- 2 bardak bulgur
- 750 gr koyun eti
- 80 gr margarin
- 5 kaşık sıvıyağ
- 3 adet soğan
- 2 adet domates
- 4 bardak su
- Karabiber, tuz
Soğanları kıyın, domatesleri kabuksuz doğrayın, eti ise kuşbaşı yapın. Bir tencerede margarini eritip soğanı kavurun; soğan ölünce eti katın ve et suyunu salıp çekene kadar pişirmeye devam edin. Domatesi kattıktan sonra [...]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

-Pilavlarrr  :))) Empty
MesajKonu: İtalyan Pilavı   -Pilavlarrr  :))) EmptyPerş. 27 Ağus. 2009 - 21:51

Malzemeler
- 2 bardak pirinç
- 60 gr margarin
- ½ tavuk
- ½ tavuk ciğeri
- 4 dilim işlenmiş dil
- 1 fincan bezelye
- 4 bardak et suyu
- Karabiber, tuz
Pirinci tuzlu ılık suya yatırın; tavuk etini ve bezelyeyi ayrı kaplarda haşlayın. Eti, ciğeri ve dili çok minik parçalara bölüp bir tavada 1kaşık yağ kızdırın. Önce tavuk ciğerini örseleyin ardından dil [...]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

-Pilavlarrr  :))) Empty
MesajKonu: Bahar Pilavı   -Pilavlarrr  :))) EmptyPerş. 27 Ağus. 2009 - 21:51

Malzemeler
- 2 bardak pirinç
- 60 gr margarin
- 6 adet soğan
- 1 bardak iç bakla
- ½ demet dereotu
- 3 bardak et suyu
- Tuz
Pirinci tuzlu ılık suya ıslatıp yıkayın. Soğanı ince piyazlık doğrayın ve bir tencerede yağda kavurun. Soğan ölünce et suyunu dökün, yıkadığınız pirinci, baklayı üzerine ekleyin. tuzunu ayarlayıp kıyılmış dereotu serpin ve kapağını kapatıp pişmeye [...]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

-Pilavlarrr  :))) Empty
MesajKonu: Özbek Pilavı   -Pilavlarrr  :))) EmptyPerş. 27 Ağus. 2009 - 21:52

Malzemeler:
1 orta boy soğan
2 orta boy havuç
2 çay fincanı pirinç
300 gr iyice pişmiş dana kuşbaşı
2 tatlı kaşığı toz muskat
30 ml (yaklaşık 2,5 yemek kaşığı) fındık yağı
1 tatlı kaşığı tereyağ
1,5 tatlı kaşığı deniz tuzu
2,5 çay fincanı et suyu
Yapılışı:
Pirinçleri 1 saat kadar önce sıcak suda bekletin. Sonra soğuk su ile, pirinçleri kırmadan bir kaç su nişastası akana [...]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

-Pilavlarrr  :))) Empty
MesajKonu: Tavuklu Pilav   -Pilavlarrr  :))) EmptyPerş. 27 Ağus. 2009 - 21:53

Malzemeler
- 2 bardak pirinç
- 3 bardak tavuk suyu
- 2 çorba kaşığı margarin
- 1/2 ( yarım ) tavuk
- Tuz
Tarifi
Bir tencerede 3 bardak su ile tavuğunuzu haşlayın. Tavuk iyice haşlandıktan sonra parçalara bölüp bir tarafa da bırakın.
Sonra 2 bardak pirinci ayıklayıp yıkayın, üzerini geçecek kadar su koyup, tuz ilave ederek 20-25 dakika ıslatın. Sonra [...]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
 
-Pilavlarrr :)))
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Akabe Forum Radyo :: (¯`·.(¯`·.____Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan ____.·´¯).·´¯) :: Akabe İftar Menüsü-
Buraya geçin: