Akabe Forum Radyo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


İslami makaleler
 
AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yapRadyo DinleMp3 Dinle Kur'an Dinledini bilgi yarismasi

 

 Yöresel Tarifler

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

Yöresel Tarifler Empty
MesajKonu: Yöresel Tarifler   Yöresel Tarifler EmptyPerş. 27 Ağus. 2009 - 22:22

Arapkir Kızartması (Malatya)

Malzemeler:
- 2 kg kemikli et, kuzu budundan,
- 3 adet soğan , ince doğranmış,
- 3 yemek kaşığı salça,
- 125 gram margarin,
- 1 kutu yoğurt,
- Karabiber ve tuz.
Tarifi:
Margarini ılıtıp, yumuşatın. Bütün malzemeyi bir kapta kanştın ve etlere iyice yedirin. Sıvanmış et parçalarını tencereye koyun ve artan malzemeyi etlerin üzerlerine dökün. Ağır ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin. [...]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

Yöresel Tarifler Empty
MesajKonu: Etsiz Çiğ Köfte Tarifi   Yöresel Tarifler EmptyPerş. 27 Ağus. 2009 - 22:23

Malzemler
- 2,5 su bardağı ince bulgur,
– 1 adet iri boy soğan,
– 1 çorba kaşığı biber salçası,
– 1 çorba kaşığı domates salçası,
– 3/4 dal yeşil soğan,
– 1 demet maydonoz,
– 1 çay bardağı sıvı yağ
– 1/2 nar ekşisi,
– Birer çay kaşığı Pul biber, karabiber,kimyon.
Tarifi
Bulguru genişce bir kaba alalım, [...]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

Yöresel Tarifler Empty
MesajKonu: Yuvarlama   Yöresel Tarifler EmptyPerş. 27 Ağus. 2009 - 22:24

MALZEMELER
500 gr parça kuzu eti
250 gr çig köftelik kiyma
2 su bardagi pirinç
1 su bardagi nohut (Geceden islatilip pisirilmis)
1 kg süzme yogurt
1 çay kasigi karabiber
1 çay kasigi tuz
1 adet yumurta
1 çorba kasigi tereyagi
½ çay kasigi nane
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci islatip yikadiktan sonra robottan geçirin Ardindan pirinci çig köftelik et, tuz ve karabiberle iyice yogurun.Yuvarlanabilecek bir hamur elde ettikten [...]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

Yöresel Tarifler Empty
MesajKonu: Sut Pite ( Kosova )   Yöresel Tarifler EmptyPerş. 27 Ağus. 2009 - 22:24

Malzemeler:
8 yumurta
6 yemek Kaşığı un
1 litre süt
Şerbeti İçin:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı Su
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

Yöresel Tarifler Empty
MesajKonu: Hibeş(Antalya)   Yöresel Tarifler EmptyPerş. 27 Ağus. 2009 - 22:25

Malzemeler:
1 su bardağı tahin
2 limon suyu
Yarım kahve fincanı zeytinyağ
2 kahve kaşığı kimyon
3 diş sarımsak
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı acı kırmızı biber
Yapılışı:
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
 
Yöresel Tarifler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Akabe Forum Radyo :: (¯`·.(¯`·.____Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan ____.·´¯).·´¯) :: Akabe İftar Menüsü-
Buraya geçin: