Akabe Forum Radyo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


İslami makaleler
 
AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yapRadyo DinleMp3 Dinle Kur'an Dinledini bilgi yarismasi

 

 İFTARA NE PİŞİRSEM DİYENLERE?

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
YILDIZIM
Admin
YILDIZIM


Mesaj Sayısı : 1718
Points : 4204
Kayıt tarihi : 03/09/09

İFTARA NE PİŞİRSEM DİYENLERE? Empty
MesajKonu: İFTARA NE PİŞİRSEM DİYENLERE?   İFTARA NE PİŞİRSEM DİYENLERE? EmptyC.tesi 12 Eyl. 2009 - 17:22

Yayla çorbası tarifi
İftarda sıcak bir yayla çorbası hiç fena sayılmaz. Hazırlanması ve malzemesi kolay. Tüm sevdiklerinizle ile birlikte güzel bir iftar iftar yapmanız dileğiyle....

Malzemeler:( 8-10 porsiyon)

* 1 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı pirinç
* 1 yumurta
* 1 yemek kaşığı margarin
* 1 yemek kaşığıkuru nane
* tuz
* kırmızı biber

Yapılışı:

1. 10 su bardağı kadar kaynamış olan suya yıkanmış, ayıklanmış pirinçler atılır ve pişinceye kadar kaynatılır.
2. Diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
3. Çorbanın suyundan yavaş yavaş alınıp bu karışıma ilave edilir.
4. Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.(ben naneyi bu aşamada ilave ediyorum.Naneyi yağda kavurmuyorum.)
5. Ocaktan alınır ve tuzu ilave edilir. Eğer öncesinde ilave edilirse çorba kesilir.
6. Üzerine kuru nane veya hafif kırmızı biberli yağ kızdırılarak gezdirilir.

Bezelyeli pilav

MALZEMELER

Pilav için :
2 Su bardağı pirinç
2 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Su bardağı kaynar su
Tuz
Bezelye sote için :
4 Su bardağı kaynar su
1 Çay kaşığı karbonat
Tuz
Yarım kilo bezelye
1 Adet soğan

HAZIRLANIŞI

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün.
Margarinle sıvıyağı pirinçle bereber 5 dakika kavurun.
Üzerine sıcak su ekleyip, tuzunu ayarlayın.
3 Dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte 15-20 dakika 15-20 dakika pişirin.
Bu arada bezelye sote için, 4 su bardağı kaynar su içine kaebonat ve tuz ekleyip, bezelyeleri katın.
5 Dakika haşlayın ve suyunu süzün.
Tavaya margarini koyup, ince kıyılmış soğanı hafifçe kavurun.
Üzerine suyu süzülmüş bezelyeyi koyup, arada bir tavayı sallayarak 3 dakika kadar sote edin.
Servisi için derin bir kabın dibine bezelye soteyi döküp, üzerini kaşık yardımıyla düzleştirin ve pilavı ekleyin.
Bezelye soteli pilavı, dağıtmadan servis tabağına ters çevirip, kabı çıkarın.
Sıcak olarak servis yapın.

Bahçıvan Güveci

Malzemeler

2 Adet patlıcan
2 Adet domates
3 Adet çarliston biber
2 Adet kuru soğan
1 Baş sarımsak
Yarım kilo kuşbaşı koyun eti
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber, kimyon

Hazırlanışı

* Patlıcanları alaca soyarak, boyuna dörde kesin.
* Ardından enine ikiye kesin.
* Tuzlu suda 30 dakika bekletin.
* Yıkayıp, suyunu süzün.
* Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, kabukları soyulmuş srımsakları, iri doğranmış çarliston biberleri ve domatesleri, tuzu, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın.
* 10 Dakika sebzeler suyunu salana dek bekletin.
* Güveç tenceresine eti alın.
* Et suyunu bırakıp, çekene dek kavurun.
* Et suyunu iyice çekince sebzeleri tencereye dizin.
* Üzerine yarım su bardağı ayçiçek yağını gezdirin.
* Güvecin ağız kısmını alüminyum folyo ile kapatıp, tencerenin kapağını kapatın.
* Çok kısık ateşte pişirin

Sütlaç

malzemeler:

1 kg soğuk süt
1,5 çay bardağı pirinç
1 litre su
2 yemek kaşığı pirinç unu
2,5 su bardağı toz şeker
üzerine tarçın

hazırlanması:
1. 1,5 çay bardağı pirinci yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

2. soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin.

3. bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı)

4. pirinç ununu tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.

5. 2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.

6. sütlacı kaselere paylaştırın. soğuyunca üzerlerine tarçın serpin.

AFİYET OLSUN....(RABBIM DUALARINIZI VE ORUCUNU KABUL BUYURSUN İNŞALLAH AMİNNNNNNN.....)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
İFTARA NE PİŞİRSEM DİYENLERE?
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İFTARA NE PİŞİRSEM DİYENLERE:))
» İFTARA NE PİŞİRSEM DİYENLERE
» İFTARA NE PİŞİREM DİYENLERE İFTAR MENÜSÜ
» İFTARA NE PİŞİRSEM?
» İFTARA NE PİŞİRSEM?

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Akabe Forum Radyo :: (¯`·.(¯`·.____Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan ____.·´¯).·´¯) :: Akabe İftar Menüsü-
Buraya geçin: