Mesaj Sayısı : 1117 Points : 2499 Kayıt tarihi : 20/08/09 Nerden : İstanbuL
Konu: Güllü Pasta Salı 15 Eyl. 2009 - 13:04
MALZEMELER: RULO HAMURU - 4 yumurta - 3 çorba kaşığı soğuk su - 2 çorba kaşığı şeker - 4,5-5 çorba kaşığı un - 1 paket vanilya - 1 fiske tuz İÇİ - 200gr. kırmızı reçel (çilek, böğürtlen, vs.) - 200gr. krema VEYA 1/2 poşet krem şanti 1- Fırını 180 C’ye ısıtın. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın, sarıları 3 çorba kaşığı soğuk su ile çırpın. 1 çorba kaşığı şeker, vanilya ve unu ekleyerek iyice karıştırın. 2- Yumurta aklarını bir fiske tuz ile sertleşene kadar çırpın. 1 çorba kaşığı şekeri yavaş yavaş ekleyip sert kar olana kadar çırpmaya devam edin. 3- Yumurta akını azar azar unlu karışıma ekleyin, aklar sönmeyecek şekilde yavaş yavaş yedirin. 4- Hamuru pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yayın. 8-12 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin. 5- Hamur pişerken reçeli karıştırarak ısıtın. Tezgaha temiz bir mutfak havlusu yayın, dilerseniz üzerine biraz şeker serpin. 6- Hamuru fırından çıkarır çıkarmaz havlunun üzerine kapatın. Pisirme kağıdını biraz ıslatarak dikkatlice hamurdan ayırın. Hemen reçeli sürerek sıkıca rulo şeklinde sarın. Biraz soğuyunca 0,5cm.’lik dilimler kesin. 7- Kullanmak istediğiniz kalıbı streç folyoyla kaplayın. Dilimlerin arasında boşluk kalmayacak şekilde bir sıra döşeyin. İnce bir tabaka çırpılmış kremayı dilimlerin üzerine düzgünce yayın. İkinci sırayı döşeyerek folyoyla kapatın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Pastanın yapımı bütün aşamalarıyla birlikte 45-50 dakika tutuyor. Ben çok tatlı sevmediğim için şeker miktarını azaltmıştım. Siz isterseniz daha fazla şeker ekleyebilirsiniz. Ayrıca üzerini süslemek için gül yaprakları ve boncuklar; dolgusu için çeşitli meyveler kullanabilirsiniz. Eğer kalıbınız büyükse 5 yumurta - 5 veya 6 çorba kaşığı un kullanarak hamuru hazırlayabilirsiniz.