Akabe Forum Radyo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


İslami makaleler
 
AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yapRadyo DinleMp3 Dinle Kur'an Dinledini bilgi yarismasi

 

 Güllü Pasta

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

Güllü Pasta Empty
MesajKonu: Güllü Pasta   Güllü Pasta EmptySalı 15 Eyl. 2009 - 13:04

Güllü Pasta Qullupasta-300x261
MALZEMELER:
RULO HAMURU
- 4 yumurta
- 3 çorba kaşığı soğuk su
- 2 çorba kaşığı şeker
- 4,5-5 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
İÇİ
- 200gr. kırmızı reçel (çilek, böğürtlen, vs.)
- 200gr. krema VEYA 1/2 poşet krem şanti

1- Fırını 180 C’ye ısıtın. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın, sarıları 3 çorba kaşığı soğuk su ile çırpın. 1 çorba kaşığı şeker, vanilya ve unu ekleyerek iyice karıştırın.
2- Yumurta aklarını bir fiske tuz ile sertleşene kadar çırpın. 1 çorba kaşığı şekeri yavaş yavaş ekleyip sert kar olana kadar çırpmaya devam edin.
3- Yumurta akını azar azar unlu karışıma ekleyin, aklar sönmeyecek şekilde yavaş yavaş yedirin.
4- Hamuru pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yayın. 8-12 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin.
5- Hamur pişerken reçeli karıştırarak ısıtın. Tezgaha temiz bir mutfak havlusu yayın, dilerseniz üzerine biraz şeker serpin.
6- Hamuru fırından çıkarır çıkarmaz havlunun üzerine kapatın. Pisirme kağıdını biraz ıslatarak dikkatlice hamurdan ayırın. Hemen reçeli sürerek sıkıca rulo şeklinde sarın. Biraz soğuyunca 0,5cm.’lik dilimler kesin.
7- Kullanmak istediğiniz kalıbı streç folyoyla kaplayın. Dilimlerin arasında boşluk kalmayacak şekilde bir sıra döşeyin. İnce bir tabaka çırpılmış kremayı dilimlerin üzerine düzgünce yayın. İkinci sırayı döşeyerek folyoyla kapatın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.

Pastanın yapımı bütün aşamalarıyla birlikte 45-50 dakika tutuyor. Ben çok tatlı sevmediğim için şeker miktarını azaltmıştım. Siz isterseniz daha fazla şeker ekleyebilirsiniz. Ayrıca üzerini süslemek için gül yaprakları ve boncuklar; dolgusu için çeşitli meyveler kullanabilirsiniz.
Eğer kalıbınız büyükse 5 yumurta - 5 veya 6 çorba kaşığı un kullanarak hamuru hazırlayabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
 
Güllü Pasta
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ıspanaklı pasta
» limonlu pasta..
» Oktay usta Tarifleri
» Kestaneli Pasta
» Camili-Güllü-İslami - Tema

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Akabe Forum Radyo :: (¯`·.(¯`·.____GENEL KONULAR ____.·´¯).·´¯) :: Yemek Bölümü-
Buraya geçin: