Akabe Forum Radyo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


İslami makaleler
 
AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yapRadyo DinleMp3 Dinle Kur'an Dinledini bilgi yarismasi

 

 perdeli pilav

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

perdeli pilav Empty
MesajKonu: perdeli pilav   perdeli pilav EmptySalı 15 Eyl. 2009 - 13:14


perdeli pilav Wol_errorResim Otomatik Ekrana Olarak Uygun Küçültüldü Orjinal Büyüklükte Görmek İçin Tıklayınız...
perdeli pilav Perdepilavi

Malzemeler
Pilav için;



  • 2 Su Bardağı Pirinç
  • 3 Su Bardağı Su (2 bardak su-1 bardak tavuk suyu şeklinde)
  • 1 Adet Tavuk Göğüs Eti veya kırmızı et
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1/2 Su Bardağı (soyulmuş) Badem
  • 1 Çay Bardağı Kuş Üzümü
  • 1 Çay Kaşığı Tarçın
  • 1 Çay Kaşığı Yenibahar
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
  • Tuz, Karabiber
Hamuru için;

  • 2 Su Bardağı Un
  • 1/2 Su Bardağı Su
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
Yapılışı

  • Öncelikle bademleri ve kuş üzümünü ayrı ayrı kaselerde kaynar su ile ıslatın. Bademlerin suyu ılınınca rahatlıkla kabuklarını soyabilirsiniz. 7-8 tanesini pilavı süslemek için ayırın.
  • Kuş üzümünü de 10-15 dk. bekletin, süzüp bol su ile yıkayın.
  • Tavuk etini, biraz tuz ve karabiber eklediğiniz suda haşlayın. Suyunu pilav için ayırıp, eti ince ince didikleyin.
  • Pirinci, dereotlu mantarlı pilav tarifindeki gibi ıslatın. Bol su ile yıkayın.
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ yada zeytinyağ ile bademleri hafif sararıncaya kadar kavurun ve pirinçleri ekleyin, 4-5 dk. daha kavurun.
  • Pirinçler kavrulunca, tavuk etini, kuş üzümünü, ve baharatları (tarçın, yenibahar, tuz, karabiber) ekleyin, biraz karıştırın.
  • 2 Su bardağı kaynar su, 1 su bardağı tavuk suyu ekleyin, 3 dk. harlı ateşte, daha sonra ateşi kısarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Altını kapatın ve tereyağını üzerine minik minik serpiştirin. Üzerine bir peçete kapatarak demlenmeye bırakın.
  • Pilavınız demlenirken, hamuru hazırlayın, yarım saat kadar dinlendirin. Arzu ettiğiniz teflon bir kek kalıbını yada yuvarlak bir borcamı margarin ile yağlayın, ayırdığınız bademleri serpiştirin. Hamuru açıp, kalıba yayın, içine pilavı döküp, kenarlardan sarkan hamuru üzerine kapatın.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında, hamur turuncu renk olana kadar kızartın, sıcak servis edin.
& Pilavınızı gün içinde hazırlayıp, hamurun içine doldurup, pişireceğiniz saate kadar buzdolabında saklayabilir, yemekten kısa bir süre önce pişirebilirsiniz.



arkadaşlar sabah sabah iştahınızı kabartmayayım işte size harikaa bir pilavvperdeli pilav Nokta.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
 
perdeli pilav
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Akabe Forum Radyo :: (¯`·.(¯`·.____GENEL KONULAR ____.·´¯).·´¯) :: Yemek Bölümü-
Buraya geçin: