Mesaj Sayısı : 1117 Points : 2499 Kayıt tarihi : 20/08/09 Nerden : İstanbuL
Konu: Patlıcanlı kebap Salı 15 Eyl. 2009 - 14:29
1.5 kg. iri Kemer patlıcan 1 kg. az yağlı kıyma 5-6 adet domates 5-6 adet yeşil biber Karabiber Tuz
Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 2.5-3 cm. uzunluğunda enine kesilir. Bu arada kıyma, tuz ve karabiber iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Şişlere bir patlıcan bir yuvarlanmış kıyma saplanır, elle biraz yassılaştırılır. Domates ve biberler ayrı ayrı şişlere saplanıp orta harlı ve alevsiz mangal ateşinde çevrilerek pişirilir. Pişen patlıcanlar sırası bozulmadan düzgün bir şekilde tepsiye çekilir. Üzerine pişmiş olan domates ve biberler konur ve ağzı kapatılarak ateş üzerinde demlendirilir. 5-10 dakika sonra servis yapılır.