Akabe Forum Radyo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


İslami makaleler
 
AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yapRadyo DinleMp3 Dinle Kur'an Dinledini bilgi yarismasi

 

 Antep Mutfağı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

Antep Mutfağı Empty
MesajKonu: Antep Mutfağı   Antep Mutfağı EmptyPerş. 27 Ağus. 2009 - 16:36

Yuvarlama

MALZEMELER
500 gr parça kuzu eti
250 gr çig köftelik kiyma
2 su bardagi pirinç
1 su bardagi nohut (Geceden islatilip pisirilmis)
1 kg süzme yogurt
1 çay kasigi karabiber
1 çay kasigi tuz
1 adet yumurta
1 çorba kasigi tereyagi
½ çay kasigi nane
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci islatip yikadiktan sonra robottan geçirin Ardindan pirinci çig köftelik et, tuz ve karabiberle iyice yogurun.Yuvarlanabilecek bir hamur elde ettikten
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

Antep Mutfağı Empty
MesajKonu: Kolay İçi Köfte   Antep Mutfağı EmptyPerş. 27 Ağus. 2009 - 16:37

Malzemeler
Hamuru için;
- 2,5 su bardağı içli köftelik bulgur
- 4 adet küçük haşlanmış patates (mandalina büyüklüğünde)
- 1 yumurta
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- kişniş, tuz
- Ilık su
İçi İçin;
- 250 gr. kıyma
- 3 adet orta boy soğan
- yarım demet maydanoz
- yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
- karabiber, tuz
Üzeri için;
- 2 yumurta sarısı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

Antep Mutfağı Empty
MesajKonu: Börek Çorbası   Antep Mutfağı EmptyPerş. 27 Ağus. 2009 - 16:41

MALZEME;
100 gr. kıyma
750 gr. kuşbaşı et
1 kg. süzme yoğurt
500 gr. un
250 gr. nohut
125 gr. zeytinyağı
1 adet yumurta akı
Tuz,karabiber,nane
Yeterince su
TARİFİ:
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

Antep Mutfağı Empty
MesajKonu: Yoğurtlu Bakla   Antep Mutfağı EmptyPerş. 27 Ağus. 2009 - 16:42

MALZEME;
250 gr. kuzu eti
250 gr. taze sarımsak
2 su bardağı süzme yoğurt
500 gr. bakla
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı nohut
1 tatlı kaşığı haspir
2 adet yumurta
125 gr. margarin
Biraz tuz ve yeteri kadar su
TARİFİ ;
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

Antep Mutfağı Empty
MesajKonu: Yoğurtlu Patates   Antep Mutfağı EmptyPerş. 27 Ağus. 2009 - 16:46

MALZEME;
500 gr. az yağlı parça et
1 su bardağı nohut
1 kg. patates
3 su bardağı süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Yağ
Haspir (isteğe göre kuru nane)
Yeteri kadar su
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
 
Antep Mutfağı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Öğrencinin Mutfağı (yani eski esadın mutfağı)
» G.antep içli köfte
» Antep'te Sivas hazırlıkları !
» Osmanlı Mutfağı
» İzmir Mutfağı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Akabe Forum Radyo :: (¯`·.(¯`·.____Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan ____.·´¯).·´¯) :: Akabe İftar Menüsü-
Buraya geçin: