Mesaj Sayısı : 1117 Points : 2499 Kayıt tarihi : 20/08/09 Nerden : İstanbuL
Konu: Osmanlı Mutfağı Perş. 27 Ağus. 2009 - 21:38
Paçanga Böreği
Malzemeler : 2 Adet yufka 150 gr pastırma 200 gr rende kasar 1 Adet domates 1 Adet Çeliston biber 1 Tutam maydanoz Kızartmak için sıvı yağ Hazırlanışı : Yufkaları dört üçgen elde edecek şekilde kesin. Pastırmaları ince ince dilimleyin doğradığınız biber ve domatesle teflon tavaya koyarak 1-2 dakika sote edin (isteğe göre çiğdende kullanabilirsiniz). Soğuyunca kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Yufkayı kalın [...]
SeyyaH Admin
Mesaj Sayısı : 1117 Points : 2499 Kayıt tarihi : 20/08/09 Nerden : İstanbuL
Konu: Erişteli Nohut Yemeği Perş. 27 Ağus. 2009 - 21:39
Malzemeler: 500 gr Nohut 1 Tatlı Kaşığı Karbonat 2 diş sarımsak 1 adet defne yaprağı 1 adet soğan 300 gr erişte 1 su bardağı zeytinyağ 300 gr kereviz 2 adet domates Yapılışı:
SeyyaH Admin
Mesaj Sayısı : 1117 Points : 2499 Kayıt tarihi : 20/08/09 Nerden : İstanbuL
Konu: Etli Nohut Yemeği Perş. 27 Ağus. 2009 - 21:40
Malzemeler: 1.5 su bardağı nohut 200 gr kuşbaşı et (tavuk/kuzu) 1 adet soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1/2 yemek kaşığı biber salçası 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, kırmızı biber Sıcak su Yapılışı:
SeyyaH Admin
Mesaj Sayısı : 1117 Points : 2499 Kayıt tarihi : 20/08/09 Nerden : İstanbuL
Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 2 adet ayva 3 yemek kaşığı tereyağ 2 su bardağı et suyu 1 yemek kaşığı dolma fıstığı 1 yemek kaşığı dolma üzümü 1 adet kesme şeker 1 çay kaşığı safran ½ limon suyu ½ çay kaşığı tarçın tuz Yapılışı:
SeyyaH Admin
Mesaj Sayısı : 1117 Points : 2499 Kayıt tarihi : 20/08/09 Nerden : İstanbuL
Konu: Buhara Pilavı Perş. 27 Ağus. 2009 - 21:41
Malzemeler: 2 su bardağı pirinç, 350 gr kuşbaşı koyun eti, 3 yemek kaşığı tereyağ, 2 adet havuç, ½ kahve fincanı badem, Tuz, karabiber, 3-5 dal dereotu,maydanoz, 3 bardak su, Yapılışı: