Akabe Forum Radyo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


İslami makaleler
 
AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yapRadyo DinleMp3 Dinle Kur'an Dinledini bilgi yarismasi

 

 Osmanlı Mutfağı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

Osmanlı Mutfağı Empty
MesajKonu: Osmanlı Mutfağı   Osmanlı Mutfağı EmptyPerş. 27 Ağus. 2009 - 21:38

Paçanga Böreği

Malzemeler :
2 Adet yufka
150 gr pastırma
200 gr rende kasar
1 Adet domates
1 Adet Çeliston biber
1 Tutam maydanoz
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı :
Yufkaları dört üçgen elde edecek şekilde kesin. Pastırmaları ince ince dilimleyin doğradığınız biber ve domatesle teflon tavaya koyarak 1-2 dakika sote edin (isteğe göre çiğdende kullanabilirsiniz). Soğuyunca kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Yufkayı kalın [...]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

Osmanlı Mutfağı Empty
MesajKonu: Erişteli Nohut Yemeği   Osmanlı Mutfağı EmptyPerş. 27 Ağus. 2009 - 21:39

Malzemeler:
500 gr Nohut
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
2 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1 adet soğan
300 gr erişte
1 su bardağı zeytinyağ
300 gr kereviz
2 adet domates
Yapılışı:
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

Osmanlı Mutfağı Empty
MesajKonu: Etli Nohut Yemeği   Osmanlı Mutfağı EmptyPerş. 27 Ağus. 2009 - 21:40

Malzemeler:
1.5 su bardağı nohut
200 gr kuşbaşı et (tavuk/kuzu)
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, kırmızı biber
Sıcak su
Yapılışı:
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

Osmanlı Mutfağı Empty
MesajKonu: Safran ve Ayvalı Pilav   Osmanlı Mutfağı EmptyPerş. 27 Ağus. 2009 - 21:40

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 adet ayva
3 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı dolma fıstığı
1 yemek kaşığı dolma üzümü
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı safran
½ limon suyu
½ çay kaşığı tarçın
tuz
Yapılışı:
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

Osmanlı Mutfağı Empty
MesajKonu: Buhara Pilavı   Osmanlı Mutfağı EmptyPerş. 27 Ağus. 2009 - 21:41

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç,
350 gr kuşbaşı koyun eti,
3 yemek kaşığı tereyağ,
2 adet havuç,
½ kahve fincanı badem,
Tuz, karabiber,
3-5 dal dereotu,maydanoz,
3 bardak su,
Yapılışı:
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
 
Osmanlı Mutfağı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Öğrencinin Mutfağı (yani eski esadın mutfağı)
» Antep Mutfağı
» İzmir Mutfağı
» Bolu mutfağı Yemekleri
» Osmanlı'da Msn

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Akabe Forum Radyo :: (¯`·.(¯`·.____Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan ____.·´¯).·´¯) :: Akabe İftar Menüsü-
Buraya geçin: