Akabe Forum Radyo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


İslami makaleler
 
AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yapRadyo DinleMp3 Dinle Kur'an Dinledini bilgi yarismasi

 

 Bolu mutfağı Yemekleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

Bolu mutfağı Yemekleri Empty
MesajKonu: Bolu mutfağı Yemekleri   Bolu mutfağı Yemekleri EmptyPerş. 27 Ağus. 2009 - 17:04

Bolu Orman Kebabı

Malzemeler:
1 kg kemiksiz kuzu eti
1 çorba kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 baş soğan
1 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
mantar malzemesi :
1 kg Kanlıca mantarı
1 çorba kaşığı tereyağ
1 adet küçük soğan
1/2 demet maydanoz
karabiber,tuz
1/2 adet limon

Yapılışı: Yağı hafifçe eritip, ince doğranmış soğanı 2-3 dakika çevirin. Sonra etleri ilave edin, önce hızlı ateşte çevirin sonra altını kısın. 1 bardak
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

Bolu mutfağı Yemekleri Empty
MesajKonu: Mengen Pilavı(Bolu)   Bolu mutfağı Yemekleri EmptyPerş. 27 Ağus. 2009 - 17:05

Malzemeler:
½ kg. pirinç
250 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı tereyağı
1 su bardağı İçi Kızıl Mantarı
2 baş soğan
3 adet domates
8 bardak et suyu
1 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı kekik
1 demet dereotu
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

Bolu mutfağı Yemekleri Empty
MesajKonu: Yedigöller Kebabı(Bolu)   Bolu mutfağı Yemekleri EmptyPerş. 27 Ağus. 2009 - 17:06

Malzemeler:
500 gr. kuzu but eti
5 adet domates
500gr. piliç fleto
6 adet yeşil biber
300gr. köy ekmeği
250. süzme yoğurt
250gr tereyağı
toz kırmızı biber
toz karabiber
et suyu
tuz
1 demet dereotu
Yapılışı:Kuzu eti ve piliç eti üçer parça halinde ince dövülür. Tuzlanıp biberlendikten sonra ızgarada pişirilir. Bolu köy ekmeği küp şeklinde doğranır. Tere yağı ile kızartılır. Üzerine et suyu ilave edilir. Servis tabağına konulur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

Bolu mutfağı Yemekleri Empty
MesajKonu: Abant Kebabı(Bolu)   Bolu mutfağı Yemekleri EmptyPerş. 27 Ağus. 2009 - 17:08

Malzemeler:
600 gr. kuzu but eti
4 adet patlıcan
1 yemek kaşığı tere yağı
1 adet kuru soğan
4 gr. toz karabiber
50 gr. Mantar
tuz Yarım bağ maydanoz
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
4 adet yeşil biber
50gr kaşar peyniri
200 gr. süzme yoğurt
1 adet salatalık
Yarım bağ dere otu
Yapılışı:Kuşbaşı doğranmış Kuzu eti tavada tere yağı ile sote edilir. Doğranmış soğan, sivri biber, mantar, domates ilave
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
 
Bolu mutfağı Yemekleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Öğrencinin Mutfağı (yani eski esadın mutfağı)
» Et Yemekleri
» Çocuk bebek yemekleri
» Antep Mutfağı
» Osmanlı Mutfağı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Akabe Forum Radyo :: (¯`·.(¯`·.____Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan ____.·´¯).·´¯) :: Akabe İftar Menüsü-
Buraya geçin: