SeyyaH Admin
Mesaj Sayısı : 1117 Points : 2499 Kayıt tarihi : 20/08/09 Nerden : İstanbuL
| Konu: Bolu mutfağı Yemekleri Perş. 27 Ağus. 2009 - 17:04 | |
| Bolu Orman Kebabı Malzemeler: 1 kg kemiksiz kuzu eti 1 çorba kaşığı yağ 1 tatlı kaşığı kekik 1 baş soğan 1 bardak su 1 tatlı kaşığı tuz mantar malzemesi : 1 kg Kanlıca mantarı 1 çorba kaşığı tereyağ 1 adet küçük soğan 1/2 demet maydanoz karabiber,tuz 1/2 adet limon Yapılışı: Yağı hafifçe eritip, ince doğranmış soğanı 2-3 dakika çevirin. Sonra etleri ilave edin, önce hızlı ateşte çevirin sonra altını kısın. 1 bardak | |
|
SeyyaH Admin
Mesaj Sayısı : 1117 Points : 2499 Kayıt tarihi : 20/08/09 Nerden : İstanbuL
| Konu: Mengen Pilavı(Bolu) Perş. 27 Ağus. 2009 - 17:05 | |
| Malzemeler: ½ kg. pirinç 250 gr. kuşbaşı kuzu eti 1 su bardağı tereyağı 1 su bardağı İçi Kızıl Mantarı 2 baş soğan 3 adet domates 8 bardak et suyu 1 kaşık şeker 1 tatlı kaşığı kekik 1 demet dereotu Tuz, karabiber Yapılışı: | |
|
SeyyaH Admin
Mesaj Sayısı : 1117 Points : 2499 Kayıt tarihi : 20/08/09 Nerden : İstanbuL
| Konu: Yedigöller Kebabı(Bolu) Perş. 27 Ağus. 2009 - 17:06 | |
| Malzemeler: 500 gr. kuzu but eti 5 adet domates 500gr. piliç fleto 6 adet yeşil biber 300gr. köy ekmeği 250. süzme yoğurt 250gr tereyağı toz kırmızı biber toz karabiber et suyu tuz 1 demet dereotu Yapılışı:Kuzu eti ve piliç eti üçer parça halinde ince dövülür. Tuzlanıp biberlendikten sonra ızgarada pişirilir. Bolu köy ekmeği küp şeklinde doğranır. Tere yağı ile kızartılır. Üzerine et suyu ilave edilir. Servis tabağına konulur. | |
|
SeyyaH Admin
Mesaj Sayısı : 1117 Points : 2499 Kayıt tarihi : 20/08/09 Nerden : İstanbuL
| Konu: Abant Kebabı(Bolu) Perş. 27 Ağus. 2009 - 17:08 | |
| Malzemeler: 600 gr. kuzu but eti 4 adet patlıcan 1 yemek kaşığı tere yağı 1 adet kuru soğan 4 gr. toz karabiber 50 gr. Mantar tuz Yarım bağ maydanoz 2 adet domates 1 yemek kaşığı domates salçası 4 adet yeşil biber 50gr kaşar peyniri 200 gr. süzme yoğurt 1 adet salatalık Yarım bağ dere otu Yapılışı:Kuşbaşı doğranmış Kuzu eti tavada tere yağı ile sote edilir. Doğranmış soğan, sivri biber, mantar, domates ilave | |
|