Akabe Forum Radyo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


İslami makaleler
 
AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yapRadyo DinleMp3 Dinle Kur'an Dinledini bilgi yarismasi

 

 İFTARA NE PİŞİREM DİYENLERE İFTAR MENÜSÜ

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
YILDIZIM
Admin
YILDIZIM


Mesaj Sayısı : 1718
Points : 4204
Kayıt tarihi : 03/09/09

İFTARA NE PİŞİREM DİYENLERE İFTAR MENÜSÜ Empty
MesajKonu: İFTARA NE PİŞİREM DİYENLERE İFTAR MENÜSÜ   İFTARA NE PİŞİREM DİYENLERE İFTAR MENÜSÜ EmptyPtsi 14 Eyl. 2009 - 19:21

Domates Çorbası

MALZEMELER
5 adet domates
5 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin(tereyağı tavsiye olunur)
3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
tuz

HAZIRLANIŞI
Yağı un ile hafif ateşte çevirip üzerine azar azar süt ilave edin. Pürtüksüz bir bulamaç olmalıdır. Daha önceden rendelediğiniz domatesleri ilave edip karıştırmaya devam edin. 5 bardak suyu da ekleyip çorba hafifçe koyulaşana kadar çevirmeye devam edin. 5 dakika kadar kaynatıp kapatın. Eğer pürtüklü ise ılınınca tencerenizin içinde el mixerini 1-2 defa çevirin. Sıcakken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirin.

Patates Böreği

MALZEMELER
6 adet orta boy patates (rendelenecek)
3 yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağı
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Önce patateslerimizi iyice yıkayıp, bir tencerede haşlayalım. Patatesler iyice yumuşadığında ocağın altını söndürüp, patateslerin kabuklarını soyalım ve bir kenara alalım.
Diğer yanda çok ince kıydığımız maydanozları, bir yumurta sarısını ve rendelenmiş kaşarımızı iyice karıştırıp, tuz ve karabiberini de ekleyip, ezilmiş patatesin içine aktaralım. Daha sonra orta boy bir fırın kabımızın altını bir yemek kaşığı sıvıyağla iyice yağlayalım. Hazırladığımız patates karışımımızı kabımıza güzelce yayalım. Üzerini kaşığın arkasıyla düzelterek pürüzsüz bir görüntü elde edelim. Daha sonra üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağını veya tereyağını sürelim. 175 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika kadar pişirelim. Pişen böreğimizi çıkarıp, hafif ılınınca kare dilimler halinde keselim. Bir servis tabağına alalım. Yanına bol salata ile servise sunalım.

Çoban Kavurma

MALZEMELER
1 kg kuşbaşı kuzu eti
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
3 adet çarliston biber
1 çay kaşığı karabiber
2 diş sarmısak
½ çay bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Halka halka doğranmış soğanlar, çarliston biberler, sarmısak ve et bir tencereye konulup harlı ateşte 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir. Kekiğin yarısı ve karabiber ilave edilip hiç su koymadan ağzı kapalı olarak ve ateş kısılarak 1.5 saat kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerine kekik serpilir.

Not : Kesinlikle tahta kaşık kullanınız.

Sütlü Ramazan Lokması

MALZEMELER
Yarım paket tereyağı veya margarin
2 bardaktan biraz eksik ince irmik
2 su bardağı süt
4 adet yumurta
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 su bardağı ayçiçek yağı

HAZIRLANIŞI
Önce şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın. Yarım paket yağı tencerede eritin. İçine irmiği koyun, hafif ateşte kıvamı gelinceye kadar kavurun. Üzerine soğuk olarak 2 bardak süt döküp karıştırın. Çok hafif ateşte sütünü çekmesi için ağzı kapalı olarak bekletin. Tekrar karıştırıp soğutun.
4 adet yumurtayı teker teker kırarak yedirin. Hamurdan küçük küçük parçalar alın. Avuç içinde bu hamurları yuvarlayıp bir kaba dizin. Tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. Yağını süzdürerek önceden hazırladığırız şerbetin içine atın.

AFİYET OLSUN.....(ALLAH C.C ORUCUNUZU VE DUALARINIZI KABUL BUYURSUN İNSALLAH AMİNNNNNNNNNNN....)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kul_Ömer

Kul_Ömer


Mesaj Sayısı : 63
Points : 153
Kayıt tarihi : 02/09/09
Nerden : Gaziantep/TURKEY

İFTARA NE PİŞİREM DİYENLERE İFTAR MENÜSÜ Empty
MesajKonu: Geri: İFTARA NE PİŞİREM DİYENLERE İFTAR MENÜSÜ   İFTARA NE PİŞİREM DİYENLERE İFTAR MENÜSÜ EmptyPtsi 14 Eyl. 2009 - 19:36

vay vayyyy
yahu bu yemekleri yapiyorlarmiymiş gerçekten
helal olsun yapanlara ellerine saglık tarifi vereninde atasına ramet
MEVLAM sizi korusun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
İFTARA NE PİŞİREM DİYENLERE İFTAR MENÜSÜ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İftar Menüsü -3- Etsiz Ana Yemek
» İFTARA NE PİŞİRSEM DİYENLERE
» İFTARA NE PİŞİRSEM DİYENLERE:))
» İFTARA NE PİŞİRSEM DİYENLERE?
» İftar menüsü - 2 -

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Akabe Forum Radyo :: (¯`·.(¯`·.____Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan ____.·´¯).·´¯) :: Akabe İftar Menüsü-
Buraya geçin: