Akabe Forum Radyo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


İslami makaleler
 
AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yapRadyo DinleMp3 Dinle Kur'an Dinledini bilgi yarismasi

 

 BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
YILDIZIM
Admin
YILDIZIM


Mesaj Sayısı : 1718
Points : 4204
Kayıt tarihi : 03/09/09

BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ Empty
MesajKonu: BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ   BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ EmptyC.tesi 5 Eyl. 2009 - 15:25

Ayran Çorbası

MALZEMELER
1 su bardağı aşurelik buğday
4 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı nohut
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
6 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye 4 su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin. Soğuk servis yapın.


AKDENİZ YEŞİLLİK SALATASI

MALZEMELER
1 demet marul veya kıvırcık (veya herhangi bir çeşit yeşillik olabilir)
2 adet orta boy domates (istediğiniz büyüklükte doğrayabilirsiniz)
Varsa: yarım su bardağı konserve mısır

HAZIRLANIŞI
Salata kasemizin içine, iyice yıkayıp süzdürdüğünüz yeşillik malzemenizi elinizle parçalayarak yerleştirelim. Domatesleri istediğiniz büyüklükte doğrayarak üzerine ekleyelim. Varsa ve de severseniz mısır tanelerini de serpiştirelim ve sosumuzu salatanın üzerine gezdirelim. Hazırladığımız bu sos miktarı salatanıza çok gelebilir. İsterseniz yarısını kullanın, yarısının da ağzını kapatarak buzdolabına koyun. Ertesi günkü salatanızda kullanabilirsiniz. Hatta bu sosu, malzemeleri iki misline çıkarıp daha bol hazırlayabilirsiniz. Ağzı kapalı en az bir hafta buzdolabında bekler, hiçbir şey olmaz. Hem de sizin için çok pratik olur.

SOSUN TARİFİ
Şimdi sıra sosumuzu yapmaya geldi; derin bir kasenin içine hardal, sirke, limon suyu, tuz ve karabiberi koyup, bir çatalla çırpmaya başlayalım. Sonra da üzerine yavaş yavaş zeytinyağını ekleyip, hep çırpmaya devam edelim. En sonunda ılık suyu (ama mutlaka tavuk suyu olmasına dikkat edelim) yine azar azar ekleyerek sosu karıştırmaya devam edelim. Artık sosumuz hazırdır.


Acı Soslu Sığır Bonfile (4 Kişilik)

MALZEMELER
Her Biri Yaklaşık 150 gr.lık 4 Dilim Sığır Filetosu
2 Diş Sarmısak
100 gr Yeşil Zeytin
1/2 Acı Kırmızı Biber
100 gr Çok Küçük Doğranmış Domates
1/2 Su Bardağı Kırmızı Şarap
Zeytinyağı
Tuz


HAZIRLANIŞI
4 çorba kaşığı zeytinyağında sarmısağı öldürün,eti ekleyip,harlı ateş üstünde iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.Sonra etleri çıkarın.Aynı yağa irice kıyılmış zeytinleri,domatesi ve ufalanmış acı kırmızı biberi koyun.
Harlı ateşte 2 dk kadar pişirin.Şarabı katıp buharlaşmasını bekleyin.
Eti yeniden tavaya koyun,zeytinlerin tuzunu göz önüne alarak biraz tuzlayın ve bir dakika kadar pişirin.
Filetoları sıcak servis tabağına koyun.Üzerine bir miktar pişme suyundan ilave edin ve hemen servis yapın.


Bisküvili Prenses Tatlısı

MALZEMELER
Alt için:
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket margarin
1 paket kakaolu bisküvi
Üst için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI
Un, şeker, süt, margarin bir tencereye koyulur ve kaynayıp puding kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Daha sonra ocaktan alınır ve mikserle en az 15 dakika karıştırılır. Bu arada bir kaba süt ile ıslatılmış bisküviler dizilir. Üzerine hazırladığımız muhallebi dökülür.
Üst Hazırlanışı:
Un, şeker, süt, su ve yumurta bir tencerede kaynayıncaya kadar karştırılır daha sonra ocaktan alınır ve mikserle en az 15 dakika karıştırılır. AFİYET OLSUN... (ALLAH C.C ORUCUNUZU VE DUALARINIZI KABUL BUYURSUN İNSL AMİNNN.)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ
» BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ
» BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ
» İftar menüsü - 2 -
» Iftar MenüSü 21.08.2009 : )

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Akabe Forum Radyo :: (¯`·.(¯`·.____Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan ____.·´¯).·´¯) :: Akabe İftar Menüsü-
Buraya geçin: