Akabe Forum Radyo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


İslami makaleler
 
AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yapRadyo DinleMp3 Dinle Kur'an Dinledini bilgi yarismasi

 

 BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
YILDIZIM
Admin
YILDIZIM


Mesaj Sayısı : 1718
Points : 4204
Kayıt tarihi : 03/09/09

BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ Empty
MesajKonu: BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ   BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ EmptySalı 8 Eyl. 2009 - 18:48

Domatesli Tel Şehriye

MALZEMELER
2 adet domates
1 çay bardağı sıvı yağ
½ paket tel şehriye
1 adet limon
1 demet maydanoz
½ litre su
yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI
Domatesler yıkanıp, temizlendikten sonra rendelenir, yağ ile biraz öldürülür ve tuz ilave edilir. Üzerine ½ litre su konulup, kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya şehriye atılır ve bir iki defa çevrilir. 15 dakika sonra kapağı kapatılır. Üzerine limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.


Ayşe Fasulye Sote

MALZEMELER
4 kişilik
1 kg ayşe fasulye
½ kahve kaşığı karbonat
az tuz
1 çorba kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI
Fasulyelerin uçlarını kopartıp, kılçıklarını keserek ayıklayın ve mümkün olduğunca ince dilimleyin. Yıkadıktan sonra içinde ½ kahve kaşığı karbonat bulunan bol kaynar suda 4-5 dakika kontrol ederek haşlayın ve hemen üzerine soğuk su akıtarak soğutun. Servis edeceğiniz zaman kaynar suda 2 dakika ısıtıp süzdürün. Bir çorba kaşığı tereyağında bir dakika sote yapıp servis edin.


Bulgurlu Pazı Sarması (6 Kişilik)

MALZEMELER
2 Demet Pazı
500 gr Orta Yağlı Kıyma
2 Yemek Kaşığı Salça
Yarım Demet Maydanoz
2 Kahve Fincanı Pilavlık Bulgur
2 Adet Soğan
3 Yemek Kaşığı Margarin
Yeteri kadar tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Bulguru yıkayıp biraz bekletin. Soğanı ve maydanozu ince kıyın. Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun.
Pazıların saplarını kesip kaynar tuzlu suda bir taşım kaynatıp süzün. Yapraklara yeteri kadar harç koyup sarın. Tencereye dizin.
Üzerine bir tabak kapatın. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip önce harlı daha sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.


Bağdat sütlacı

MALZEMELER
4 kişilik
1 lt süt
2 adet dövülmüş damla sakızı
75 gr kırık pirinç
1 tatlı kaşığı limon suyu
150 gr toz şeker
100 gr kaymak
tuz

HAZIRLANIŞI
Bir kaba pirinci ve 1,5 su bardağı su koyarak suyunu çeken kadar haşlayın ve süzün. Tuz, sakız, haşlanan pirinç ve sütü karıştırın. Sütlaç lapamsı bir hal alana dek pişirin. Bekletmeden kaselere alın. Başka bir tencerey 1/2 su bardağı su, toz şeker ve limon suyunu karıştırın. Koyuca bir şurup kıvamına gelene kadar karıştırarark pişirin. Soğumaya bırakın. Şerbet soğuyunca iyice soğuyan sütlacın üzerine dökün ve kaymakla beraber servis yapın. AFİYET OLSUN......(ALLAH C.C ORUCUNUZU VE DUALARINIZI KABUL BUYURSUN İNAL)AMİNNNNNNN
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ Empty
MesajKonu: Geri: BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ   BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ EmptySalı 8 Eyl. 2009 - 20:35

Offff offfki ne off aç karnıma hiçte okumak istemiorum biyandanda gözüm kaymıor değil hani SmileSmile
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
YILDIZIM
Admin
YILDIZIM


Mesaj Sayısı : 1718
Points : 4204
Kayıt tarihi : 03/09/09

BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ Empty
MesajKonu: Geri: BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ   BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ EmptySalı 8 Eyl. 2009 - 20:42

şurdan ne kaldıki abi iftara yenge yapar insl:))
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ Empty
MesajKonu: Geri: BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ   BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ EmptySalı 8 Eyl. 2009 - 21:23

Bekleyemiyorum işte aslında açta deilim ama böyle yazıları okudukça iştahım açılıor Smile
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
YILDIZIM
Admin
YILDIZIM


Mesaj Sayısı : 1718
Points : 4204
Kayıt tarihi : 03/09/09

BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ Empty
MesajKonu: Geri: BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ   BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ EmptyÇarş. 9 Eyl. 2009 - 16:26

teşekkür ederim abim beğendiğine sevindim:) ozaman ben devam edeyim böyle yazmaya insl:)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ Empty
MesajKonu: Geri: BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ   BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ EmptyÇarş. 9 Eyl. 2009 - 16:49

Devam ette iftardan sonra yazsan bu menüleri gündüz bakmam belki taze konu var die bakıorum dayanımıorum sonra BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ Icon_smile
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
YILDIZIM
Admin
YILDIZIM


Mesaj Sayısı : 1718
Points : 4204
Kayıt tarihi : 03/09/09

BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ Empty
MesajKonu: Geri: BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ   BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ EmptyÇarş. 9 Eyl. 2009 - 17:49

olmaz abi şimdiden yazam iftara ne pişirem diye kimse düşünmesin:)))
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
SeyyaH
Admin
SeyyaH


Mesaj Sayısı : 1117
Points : 2499
Kayıt tarihi : 20/08/09
Nerden : İstanbuL

BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ Empty
MesajKonu: Geri: BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ   BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ EmptyÇarş. 9 Eyl. 2009 - 19:11

Tamam pekala öyle olsun senin inadın var anlasıldı Smile)) seni ikna edemiyeceği anlasılan bildiğin gibi yap sen
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.akabefm.tr.cc
YILDIZIM
Admin
YILDIZIM


Mesaj Sayısı : 1718
Points : 4204
Kayıt tarihi : 03/09/09

BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ Empty
MesajKonu: Geri: BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ   BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ EmptyÇarş. 9 Eyl. 2009 - 21:45

evet inatçıyım ama abimide kırmak istemem ama iftardan sonra millet menüyü netsin be abim: Smile)))
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ
» BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ
» BUGÜN Kİ İFTAR MENÜSÜ
» İftar menüsü - 2 -
» Iftar MenüSü 21.08.2009 : )

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Akabe Forum Radyo :: (¯`·.(¯`·.____Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan ____.·´¯).·´¯) :: Akabe İftar Menüsü-
Buraya geçin: