YILDIZIM Admin
Mesaj Sayısı : 1718 Points : 4204 Kayıt tarihi : 03/09/09
| Konu: BUGÜN Kİ İFTAR YEMEĞİ :)) Çarş. 9 Eyl. 2009 - 16:43 | |
| Ezo gelin Malzemeleri | (lokanta usulü) 2 çay bardağı mercimek 2çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı un isteğe bağlı baharat 2 diş sarmısak,tuz 13 çay bardağı su
Hazırlanışı |
Mercimek yıkanıp düdüklüde 20 dakika haşlanır.Başka bir tencerede sıvı yağ ve salça kavrulur buna un ilave edilir,kavrulan un ve salça toplanır ocağın altını kapatıp ,hangi baharatı isterseniz katabilirsiniz.
Ben kekik,nane,kimyon,pul biber ekliyorum.Düdüklüde pişen mercimek blendırdan geçirilir.Azar azar unlu karışıma eklenip karıştırılır.İçine tuzu ve ezilmiş sarmısak ilave edilir.10 dakika kaynatıp özleştirilir.
Kıvam koyuysa su ekleyin.Her mercimek faklı su kaldırır.Limonla servis yapın. bahar salatası
Malzemeleri |
4 kişilik 250 gr. mantar 4 adet közlenmiş yeşil biber 1 su bardağı haşlanmış mısır 2 adet kornişon salatalık turşusu 15-20 adet yeşil zeytin 1 tutam maydanoz 1 tutam dereotu Limon Zeytinyağı Tuz Pulbiber
|
|
|
|
Hazırlanışı |
Mantarları ayıklayıp yıkayalım.Tuzlu ve limonlu suda 6-7 dakika haşlayalım.Çıkartıp süzelim.
Her mantarı büyüklüğüne göre 2-3 e bölelim.Mantarları salata kasesi içine alalım.Zeytnilerin çekirdeklerini çıkartıp ince ince doğrayalım.
Kornişon salatalık turşusunu ince zar halinde doğrayalım.
Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyup ince ince keselim.
Haşlanmış mısır ,ince kıyılmış dereotu ve maydanozumuzu ekleyelim.
En son tuz,limon ve zeytinyağını da ilave edip servis yapalım
| Karakız köftesi
Malzemeleri |
250 gr. kıyman 1 yumurta 1 dilim ekmek içi 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz 1 küçük boy kuru soğan 1 çay kaşığı tarçın Tuz Süslemek için Domatesli ve ıspanaklı makarna Zeytin Tatlı kırmızıbiber Küçük bir parça havuç
|
|
|
|
Hazırlanışı |
Kıymayı, çok ince kıyılmış soğan, ekmek içi ve maydanozla birlikte iyice yoğurun. İçine yumurtayı ilave edin.
Tarçın ve tuzla tatlandırdıktan sonra iyice karıştırın ve yumruk büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
Ayrı bir kapta makarnayı haşlayın. Üzerine biraz zeytinyağı koyup karıştırın. Tatlı kırmızıbiberi süslemek için kullanabilirsiniz. Köfteleri yağsız teflonda pişirin. Haşladığınız makarnalardan saç, zeytinden gözler ve havuçtan burun yaparak süsleyin.
|
Habersiz misafir
Malzemeleri |
10lu bir paket çokoprens 1 paket krem şanti Pasta süsü Bir çay bardağı parçalmış fındık 1 su bardağı süt
|
|
|
|
Hazırlanışı |
Çokoprensleri bir kaba kuşbaşı şeklinde minik minik parçalayalım başka bir kapta krem şantiyle sütü çırpıp koyu bi kıvam yapalım.
Yapılan kremayı doğranmış çokoprenslerin üstüne dökelim fındıklarıda peşinden kaşıkla iyice karıştıralım ve kaşık yardımıyla bir servis tabağına bir kaşık bir kaşık dökelim.
Sonra üzerine pasta süsü ekleyip dondurucuya atalım 2 saat sonra yemeye hazır ama dondurucudan çıkar çıkmaz dondurma kıvamında yenmeli. AFİYET OLSUN...(RABBİM DUALARINIZI VE ORUCUNUZU KABUL ETSİN İNSL.AMİNNNNNNN)
|
|
|
| |
|