SeyyaH Admin
Mesaj Sayısı : 1117 Points : 2499 Kayıt tarihi : 20/08/09 Nerden : İstanbuL
| Konu: G.antep içli köfte Salı 15 Eyl. 2009 - 14:11 | |
| » Yapılışı Malzeme Harcı için; 20 gr. fıstık veya ceviz içi Yarım çay kaşığı tuz,karabiber,tozbiber,pulbiber 150 gr. az yağlı kıyma,100 gr. soğan Hamuru için; 50 gr. ince köftekik bulgur 25 gr. çiğköftelik et 1 adet soğan,20 gr. haşlanmış patates Tuz,yarım çiğ yumurta Tarifi Harcının hazırlanması Et, önce pişinceye kadar kavrulur. Soğanlar ince ince doğranıp ete eklenir. Daha sonra iyice kavrulur ve baharatlar ile fıstık veya ceviz içi eklenerek kavrulmaya devam eder.Sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Hamurun Hazırlanması Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak içine soğan rendelenerek iyice yoğrulur. Köftenin hazırlanması Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr. kadar alınarak (ceviz büyüklüğünde) avuç içinde top halne getirilir. İşaret parmağı ile oyulup içine karışım konur ve yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanır. Ayçiçek yağında kızartılarak servis yapılır. | |
|