SeyyaH Admin
Mesaj Sayısı : 1117 Points : 2499 Kayıt tarihi : 20/08/09 Nerden : İstanbuL
| Konu: Elazığ (Harput Köfte) Salı 15 Eyl. 2009 - 14:18 | |
| MALZEMELER 1 paket köftelik bulgur 1/2 kg orta yağlı kıyma 1 baş soğan maydanoz salça tuz
HAZIRLANIŞI Soğanı kuşbaşı doğrayıp, maydanoz, v tuzla ovun. Et, bulgur ve salçayı ilave edip, iyice yoğrun. Cevizden biraz küçük parçalar koparıp, yuvarlak yapın, her iki tarafından parmağınızla bastırıp ortasını çukurlaştırın. Bir tencereye tereyağ ve salça (ya da domates rendesi) koyup, biraz pişirdikten sonra sonra bir kase su ilave edin. Su kaynadığında köfteleri alıp 20-25 dakika pişirin, artan suyu bir kaba koyup süzün. Servis yapacağınız zaman, bir kapta sakladığınız bu sudan biraz ilave edip, yeniden ısıtın afiyet bal şeker olsun | |
|